Hoe werkt het?

Gemeente@home biedt u – als gemeente – veel voordelen. Het onderzoek in het panel kan snel plaats vinden en kent een zeer korte doorlooptijd, omdat het elektronisch plaatsvindt. Dit betekent in de praktijk dat als u maandag met een prangende vraag zit, u de week erop al over de mening van de burgers beschikt.

Bovendien heeft Totta ook veel andere onderzoekstools. Voor elk onderzoek adviseren wij u wat de (onderzoeks)mogelijkheden zijn.

De respondenten worden door TNS NIPO geselecteerd en voorzien van software. Het burgerpanel van de gemeente staat dus altijd paraat. De vragenlijsten worden door onze programmeurs klaargezet. De respondenten halen de enquêtes elektronisch op en sturen de ingevulde vragen retour.

Onze onderzoekers verwerken de gegevens die worden verzameld in een beknopt digitaal rapport. Bovendien krijgt u alle verzamelde tabellen en open antwoorden meegeleverd.

Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over de vraagstelling: de onderzoekers / adviseurs van Totta staan geheel tot uw beschikking om de door u aangeleverde concept vragenlijst voor u te controleren en in samenspraak met u definitief te maken. Zo worden alle vormen van suggestiviteit voorkomen. Daarnaast staan wij als onafhankelijk marktonderzoeksinstituut geheel buiten de problematiek in uw gemeente. Dit komt de geloofwaardigheid van het onderzoek ten goede: u kunt bij de bespreking of presentatie van de onderzoeksresultaten verwijzen naar TNS NIPO en Totta als onafhankelijke derde partijen.

Op het besloten gedeelte van deze website kunnen gemeenten hun rapportages terugvinden die zij in de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Ook zijn hier voorbeeldvragenlijsten in te zien en onderzoeksonderwerpen te bekijken.

Taakverdeling Totta en TNS NIPO
Totta (voorheen TNS NIPO Commerce) en TNS NIPO hebben Gemeente@home samen ontwikkeld. Totta is het aanspreekpunt voor klanten, schrijft de rapportage, verzorgt de nieuwsbrieven en onderhoudt de website. TNS NIPO verzorgt het panel (werving, onderhoud, benadering) en het veldwerk. Via contact vindt u de juiste contactgegevens.

Een moment a.u.b.